63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Albares: Uluslararası hukukun ihlal edilmesine izin veremeyiz

Madrid, 11 Mayıs (Hibya)- İspanya Dışişleri, Avrupa Birliği ve İşbirliği Bakanı Jose Manuel Albares, Orta Doğu'daki duruma ilişkin Avrupa Birliği'nin attığı yaptırım adımlarını değerlendirirken, bölgedeki insani krizin son bulması için daha kapsamlı tedbirler alınması çağrısında bulundu.

Albares: Uluslararası hukukun ihlal edilmesine izin veremeyiz
Paylaş:

İspanya Dışişleri, Avrupa Birliği ve İşbirliği Bakanı Jose Manuel Albares, Orta Doğu'daki duruma ilişkin Avrupa Birliği'nin attığı yaptırım adımlarını olumlu olarak değerlendirdi.

Avrupa Birliği'nin yaptırım kararlarına değinen Albares, “AB'nin şiddet yanlısı yerleşimcilere ve Hamas'a yaptırım uygulaması olumlu bir gelişme. Ancak Gazze ve Batı Şeria'daki durum kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

Ortaklık Anlaşması'nın geleceği ve yasal yükümlülükler konusunda net bir duruş sergileyen Albares, “Bu durum devam ettiği sürece Ortaklık Anlaşması askıya alınmalıdır. Uluslararası hukukun ihlal edilmesine ve iki devletli çözümün engellenmesine izin veremeyiz” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.