63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Altın ons başına 5.180 dolara yükseldi

İstanbul, 25 Şubat (Hibya) - Altın, ticaret ve jeopolitik belirsizliklerin desteğiyle, önceki seansın kayıplarının bir bölümünü telafi ederek, ons başına 5.180 dolara yükseldi.

Altın ons başına 5.180 dolara yükseldi
Paylaş:

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni yüzde 10'luk küresel gümrük vergisi Salı günü yürürlüğe girdi. Trump yönetimi, Yüksek Mahkeme'nin kapsamlı vergilerin çoğunu geçersiz kılmasının ardından gümrük vergisi gündemini yeniden oluşturmak amacıyla bu vergiyi yüzde 15'e çıkarmayı planlıyor.

Trump  Pazartesi günü, son ticaret anlaşmalarıyla “oyun oynayan” ülkelere daha yüksek gümrük vergileri uygulanabileceği konusunda da uyardı. Bu arada, yatırımcılar Perşembe günü ABD-İran nükleer müzakerelerinin devamını izliyorlar. 

İran Salı günü Washington ile bir anlaşma sağlamak için “ne gerekiyorsa yapacağını” taahhüt etti. Ancak, altın fiyatlarındaki artışlar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) kısa vadede faiz indirimine gideceği beklentisinin zayıflamasıyla sınırlı kaldı. 

İki Fed yetkilisi Salı günü, işgücü piyasasındaki iyileşme ve inatçı enflasyonu gerekçe göstererek, para politikasında acil bir değişiklik yapma gereği görmediklerini söylediler.
 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Fonet'ten 222.880.797 TL net dönem karı

Akışın sonuna geldiniz.