63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Aristoteles’in felsefesi Pancar Deposu’nda ele alındı

Nilüfer Felsefe Buluşmaları’nın konuğu Prof. Dr. Hatice Nur Beyaz Erkızan, Aristoteles’in “potansiyel” ve “etkinlik” kavramları üzerinden insanın iyi yaşam arayışını anlattı.

Aristoteles’in felsefesi Pancar Deposu’nda ele alındı
Paylaş:

Nilüfer Belediyesi’nin Pancar Deposu’nda düzenlediği Nilüfer Felsefe Buluşmaları, bu ay felsefe meraklılarını Prof. Dr. Hatice Nur Beyaz Erkızan ile buluşturdu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erkızan, Aristoteles’in dunamis (potansiyel) ve energeia (etkinlik) kavramları üzerinden insanın potansiyelini, etik sorumluluklarını ve iyi yaşamın felsefi temellerini anlattı.

Katılımcıların ilgi gösterdiği söyleşide Erkızan, bireyin kendi potansiyelini gerçekleştirme sürecinin etik boyutlarını ele alırken Aristoteles’in düşüncesinin günümüze yansımalarını da değerlendirdi. Program, soru-cevap bölümüyle son buldu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.