63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Atatürk heykeli, Manisa Kurtuluş Müzesi binasının önüne yerleştirildi

Manisa’da, 1961 yılında yapılan ve yıllar içinde farklı alanlara taşınan ya da birçok kez kaldırılan Atatürk heykeli, Manisa Kurtuluş Müzesi’nin tamamlanan binasının önündeki yerine konuldu.

Atatürk heykeli, Manisa Kurtuluş Müzesi binasının önüne yerleştirildi
Paylaş:

1961 yılında yaptırılan Atatürk heykeli, aradan geçen yıllarda pek çok kez yer değişikliğine uğradı ya da kimi zaman kaldırıldı. İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’na dikilen sol eli havada olan heykel, 1980’li yılların ortasında farklı kararlarla depoya kaldırıldı, 1989 yılında depodan çıkarılarak bu kez Laleli Meydanı’na taşındı. Sonraki yıllarda Kültür Varlığı olarak koruma altına alınan heykelin bulunduğu alanın bir bölümü bir otelin bahçesinde bir bölümü de kaldırımda kaldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, “Sürekli yer değişikliğine uğrayan, ülkemizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli, belediye binamızın yanında yer alan ve Kurtuluş Savaşı yıllarındaki Manisa’yı anlatacak Manisa Kurtuluş Müzesi önüne konuldu. Atatürk heykeli artık vatandaşları buradan selamlayacak.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.