63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Babacan: Biz, siyaseti öfke dilinden temizleyeceğiz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yeni yol grup toplantısında iktidarın ekonomi ve politikalarına ilişkin eleştiri yaptı.

Babacan: Biz, siyaseti öfke dilinden temizleyeceğiz
Paylaş:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı RecepTayyip  Erdoğan’ın 15 yıl önce 2023 vizyonu hedeflerini açıkladığını ve bu hedeflere ulaşıldığını iddia etmesine tepki gösterdi. Babacan, iktidarın ekonomi göstergelerinin hedeflerin gerisinde kaldığını belirterek, milli gelir ve ihracat rakamlarının hedeflerin yarısını bile zor geçtiğini ifade etti.

Babacan, hükümetin iletişim stratejilerini eleştirerek, yalan söylemenin alışkanlık haline getirildiğini ve gerçeklerin çarpıtıldığını belirtti.

Suriye ve Gazze’deki gelişmelere de değinen Babacan, uluslararası hukukun ihlal edildiğini ve bölgede yaşanan gelişmelerin çatışmayı artırmaya yönelik olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Gazze’de yaşayan Filistinlilerin bölgenin iyice güneyine itilmesi, sıkıştırılması ve Gazze’nin tamamen güvenlik açısından, askerî açıdan İsrail’in kontrolüne alınmasıyla ilgili ciddi bir hazırlık yapıldı şu an. Benzer bir senaryo, yavaş yavaş Suriye’de sahneye konuluyor. Amaç, savaşı bölgeye yaymak; istikrarsızlığı derinleştirmek… Amaç, barışı değil, çatışmayı kalıcı hale getirmek.

Geçtiğimiz hafta vefat eden, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’i tekrar anmak istiyorum. Sırrı Süreyya Önder, sadece siyasetçi değil, kültür insanı kimliğiyle de bu ülkenin ruhuna dokunmuş, nevi şahsına münhasır bir insandı. Kalemini suskunluğa, yüreğini barışa açanlardandı. Sesi ülkemizin birlik ve beraberliği için yankılandı. Farklı siyasi görüşlerden herkesin sevgisini, yaşarken kazanmıştı. Hastanede yoğun bakım altındayken kendisini ziyaret edenlere baktığımızda, cenaze merasimine katılanlara baktığımızda adeta tüm Türkiye’yi orada gördük. Toplumumuzdaki uzlaşı arayışının, barış talebinin ne kadar güçlü olduğunu da aslında hem hastanede hem cenaze merasiminde gördük. Onu gülümsemesiyle, neşeli mizacıyla, barış için taşın altına koyduğu bedeniyle hatırlayacağız. Ben buradan bir kez daha, kendisine Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, yakınlarına, sevenlerine ve tüm DEM Parti camiasına başsağlığı diliyorum"

Siyasal şiddet ve kutuplaşmaya da değinen Babacan, iktidarın nefret dili kullanmasını ve muhalefete yönelik saldırılarını eleştirdi.

Babacan, "Bizim yolumuz belli: Biz, siyaseti öfke dilinden temizleyeceğiz. Bizim yolumuz belli: Biz, siyasi ikbali uğruna bu topraklara daha fazla nefret ekenlerin karşısında dimdik duracağız, dimdik. Nedir bu ülkenin sizden çektiği ya?" dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.