63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Bağdat’taki Türkiye Bahçesi’ne 5 bin fidan hediye edildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kardeş şehir Bağdat’ta oluşturulan Türkiye Bahçesi’ne dikilmek üzere 5 bin zeytin ve incir fidanı hediye etti.

Bağdat’taki Türkiye Bahçesi’ne 5 bin fidan hediye edildi
Paylaş:

Irak’ın başkenti Bağdat’a, kardeş şehir ilişkilerini geliştirmek ve başta teknik iş birliği olmak üzere birçok alanda temaslarda bulunmak amacıyla giden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Zevra Parkı’ndaki Türkiye Bahçesi’ne dikilmek üzere 5 bin zeytin ve incir fidanı takdim etti.

Parkın Türkiye Bahçesi bölümünde, Gaziantep’e özgü mimari unsurlar, bitki çeşitliliği ve peyzaj düzenlemeleri ile kardeşlik temasını yansıtan sosyal alanlar yer alıyor.

Bağdat Büyükşehir Belediye Başkanı Ammar Musa ve Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Anıl Bora İnan ile birlikte dikim törenine katılan Başkan Şahin, Gazi şehirde de bir Bağdat Bahçesi kurulacağını belirtti. Başkan Şahin ayrıca, Bağdat ile inanç turizmi alanındaki iş birliklerinin süreceğini ifade etti.

Törene katılan Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Anıl Bora İnan ise iki kent arasındaki kardeş şehir anlaşmasına dikkat çekerek, “Türkiye'de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürütülen 'Geleceğe Nefes' kampanyasının Bağdat'ın en müstesna parkı olan Zevra Parkı'nda Türkiye bölümünün açılması suretiyle hayata geçirildiğini görüyoruz. Çoğunluğu zeytin olan, bir miktar da incirin yer aldığı 5 bin fidan getirdik.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.