63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Bakan Bayraktar, KEPCO CEO’su Kim Dong-Cheol ile görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Korea Electric Power Corporation (KEPCO) CEO’su Kim Dong-Cheol ile Seul’de bir araya geldi.

Bakan Bayraktar, KEPCO CEO’su Kim Dong-Cheol ile görüştü
Paylaş:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Korea Electric Power Corporation CEO’su Kim Dong-Cheol ile Seul’de bir araya gelerek nükleer enerji alanındaki iş birliklerini detaylı şekilde değerlendirdiklerini açıkladı.

24 Kasım 2025’te Türkiye’de, Cumhurbaşkanlarının huzurunda Türkiye Nükleer Enerji A.Ş. ile KEPCO arasında imzalanan Nükleer Enerji İş Birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı’nın, bu alandaki ortak çalışma zeminlerini daha da güçlendirdiğini belirten Bakan Bayraktar, şunları kaydetti:

“Nükleer enerjiyi büyük ölçekli santraller, küçük modüler reaktörler ve yerli insan kaynağı boyutlarıyla bütüncül bir program olarak ele alıyor, adımlarımızı bu mimari üzerinden planlıyoruz. Sinop Nükleer Güç Santrali Projesi de uzun vadeli enerji arz güvenliğimiz ve 2053 net sıfır emisyon hedefimiz açısından büyük öneme sahip. Bu çerçevede KEPCO ile teknik değerlendirme ve fizibilite çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.