63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Bakan Bayraktar: TPAO Ar-Ge Merkezimiz kritik bir rol üstleniyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TPAO Ar-Ge Merkezi’nin petrol ve doğal gaz keşiflerinde kritik bir rol üstlendiğini bildirdi.

Bakan Bayraktar: TPAO Ar-Ge Merkezimiz kritik bir rol üstleniyor
Paylaş:

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin kamu sermayeli ilk AR-GE Merkezi olarak faaliyetlerini yürüten TPAO Ar-Ge Merkezi, enerji bağımsızlığı yolunda kritik bir rol üstleniyor. Yerli petrol ve doğal gaz üretimi için arama ve sondaj çalışmaları sürerken kuyudan gelen örnekler, ilk olarak bu merkezde inceleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, enerjide tam bağımsız Türkiye hedefiyle yürüdükleri yolda TPAO Ar-Ge Merkezi’nin petrol ve doğal gaz keşiflerinde kritik bir rol üstlendiğini ifade etti.

Petrol ve doğal gaz jeolojisi ve teknolojileri alanında, Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu analizleri en yüksek standartlarda yerli imkanlarla gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Bayraktar, “Rezervuarların dilini çözüyor, enerji bağımsızlığımıza güç katıyoruz. Yerli mühendislik, ileri teknoloji, güçlü Türkiye!” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.