63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Bakan Ersoy: Gece müzeciliğinde yeni sezona başladık

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kültürel mirası günün her saatinde yaşanabilir kılma hedefiyle hayata geçirilen gece müzeciliği uygulamasında yeni sezonun başladığını duyurdu.

Bakan Ersoy: Gece müzeciliğinde yeni sezona başladık
Paylaş:

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu yıl da sürdürülecek olan gece müzeciliği uygulamasının kapsamı ve tarihleri hakkında açıklama yaptı.

Uygulamanın detaylarını ve geçen yıl ulaşılan ziyaretçi sayısını paylaşan Ersoy, "Gece müzeciliğinde yeni sezona başladık! Kültürel mirasımızı günün her saatinde yaşanabilir kılma hedefiyle hayata geçirdiğimiz uygulamamızı bu yıl da sürdürüyoruz” ifadelerini kaydetti.

Bakan Ersoy, “1 Haziran–1 Ekim 2026 tarihleri arasında 20 müze ve ören yerimiz ziyaretçilerini gecenin kendine özgü atmosferinde ağırlayacak. Geçtiğimiz yıl Gece Müzeciliği kapsamında 1 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırladık." dedi.

Bakan Ersoy, kültür rotalarına değinerek tüm vatandaşları davet ettiği açıklamasını "Nemrut’tan Efes’e, Side’den Zeugma’ya, Galata Kulesi’nden İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ne uzanan kültür rotalarımızda ziyaretçilerimize yine unutulmaz bir deneyim sunacağız. Türkiye’nin zengin kültürel mirasını gecenin kendine özgü atmosferinde deneyimlemek isteyen tüm misafirlerimizi müzelerimize ve ören yerlerimize bekliyoruz” sözleriyle tamamladı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Yemen’de çocuklar savaşın gölgesinde

Akışın sonuna geldiniz.