63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Bakan Uraloğlu: Tüm balıkçı kardeşlerime bol ve bereketli bir sezon diliyorum

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Töreni’ne katıldı.

Bakan Uraloğlu: Tüm balıkçı kardeşlerime bol ve bereketli bir sezon diliyorum
Paylaş:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Töreni’ne katıldı.

Türkiye'de gemi sicillerine kayıtlı 45 bin 660 adet faal ticari gemi bulunduğunu belirten Bakan Uraloğlu, "Bunların yüzde 47’si balıkçı gemisidir. Mevzuatta yaptığımız düzenlemelerle gemilerde çalışanlar için önemli kolaylıklar sağladık. Mevcut balıkçı barınaklarını yeniledik. Çağa uygun hale getirdik. Ayrıca yenilerini inşa ederek balıkçı barınağı sayısını 391’e yükselttik." açıklamasını yaptı.

Dünya balıkçılığında öne çıkan ülkelere balık avlama ve canlı balık taşıma gemileri ihraç eder noktaya gelindiğinin altını çizen Bakan Uraloğlu, "Dünyanın ilk hibrit ve en büyük balıkçı gemisi ile canlı balık taşıma gemisinin Türk mühendislerin imzasıyla inşa edilmesi de bizler için ayrı bir gurur. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Mavi Vatan’da ve küresel rekabette güçlenmeye devam edeceğiz." dedi.

Bakan Uraloğlu, tüm balıkçılara bol ve bereketli bir sezon diledi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.