63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Bakan Yerlikaya: 9 İlde 61 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 9 il merkezli düzenlenen “Nitelikli Dolandırıcılık ve Bilişim Sistemine Girme” suçlarına yönelik operasyonlarda 61 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya: 9 İlde 61 şüpheli yakalandı
Paylaş:

Bakan Yerlikaya, hesaplarında 200 milyon TL işlem hacmi bulunduğu belirlenen şüphelilerden 27’sinin tutuklandığını, 17’si hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulandığını, diğerlerinin işlemlerinin ise sürdüğünü bildirdi.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonların Erzurum, Ankara, Van, Şanlıurfa, Ordu, Kahramanmaraş, Sinop, Ağrı ve Giresun merkezli olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin, sosyal medya ve sahte internet siteleri üzerinden “hediye çeki” ve “mobilya satışı” gibi ilanlarla vatandaşları dolandırdıkları, ayrıca internet ortamında yasa dışı sorgu panelleri kullanarak kişisel bilgileri ele geçirdikleri tespit edildi.Bazı şüphelilerin vatandaşların sosyal medya hesaplarına erişerek terör örgütü propagandası yaptıkları da belirlendi.

Yerlikaya, “Bilişim sistemleri ve sosyal medya üzerinden nitelikli dolandırıcılık yapan suç şebekelerine yönelik ‘Siber Vatan’da kararlılıkla mücadele etmeye devam ediyoruz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.