63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Bakan Yumaklı: Çeşme’nin su hasreti bitiyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çeşme’de yaşanan su sorununun yapılan yatırımlarla sona ereceğini duyurdu.

Bakan Yumaklı: Çeşme’nin su hasreti bitiyor
Paylaş:

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Çeşme’nin su hasretinin biteceğini açıkladı.

Devlet Su İşleri'nin (DSİ), 1,7 milyar TL yatırımla hayata geçirdiği Karareis Barajı ve Salman Barajı Ortak Deposu, İletim Hattı ve Arıtma Tesisi projesinin hizmete alınacağını belirten Yumaklı, "Bu proje ile bugünden itibaren 3,7 milyon metreküp arıtılmış su artık Çeşme’ye ulaşacak. Yaz-kış içme suyu ihtiyacı güvence altına alınmış olacak. İzmir’e ve Çesme’ye hayırlı olsun!" dedi.

İzmir’de yılda 68 milyon metreküp, yani İzmir’in 100 günlük ihtiyacı kadar suyun, vatandaşa ulaşamadan şebekede kaybolduğuna dikkat çeken Bakan Yumaklı, "Barajların kurak dönemlerde değerlendirilmesi gerekirken, yıl boyu kullanılması ve işletme programına uyulmaması, su sorununu daha da büyütüyor. Unutmayalım, her damla geleceğimizdir!" açıklamasını yaptı.

İbrahim Yumaklı, tüm belediyeleri, kayıp-kaçak oranlarını en aza indirmek için gerekli yatırımları yapmaya, su kaynaklarını doğru kullanarak işletme programlarına uymaya davet etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.