63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Bakanı Çiftçi, AB Komiseri Suica ile görüştü

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile AB Akdeniz Komiseri Dubravka Suica’nın görüşmesinde göç yönetimi, terörle mücadele ve bölgesel iş birliği konuları ele alındı.

Bakanı Çiftçi, AB Komiseri Suica ile görüştü
Paylaş:

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Avrupa Komisyonu Akdeniz Komiseri Dubravka Suica ile Ankara’da bir araya geldi.

Görüşmede bölgesel ve küresel gelişmeler ile göç ve güvenlik konuları yer aldı.

Gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye’nin uluslararası krizlerde üstlendiği yapıcı role dikkat çekilirken, özellikle arabuluculuk girişimleri ve gıda güvenliğine yönelik çalışmaları değerlendirildi. 

Ukrayna’dan gerçekleştirilen tahıl sevkiyatı gibi örneklerin önemine vurgu yapılırken, göç yönetimi konusu da gündeme geldi. 

Türkiye’nin sınır güvenliği, düzensiz göçle mücadele ve uluslararası iş birlikleri kapsamında yürüttüğü çalışmaların örnek teşkil ettiği ifade edildi.

Olası göç hareketliliklerine karşı dikkatli olunması gerektiği de ifade edildi.

Ayrıca terörle mücadele kapsamında, bazı örgütlerin Avrupa’da lojistik alanları kullanmasının ve iltica mekanizmalarının suistimal edilmesinin önlenmesi gerektiği vurgulandı.

Taraflar, iş birliğinin sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.