63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
Şanlıurfa Valilik

Barış Pınarı Bölgesinde 285 Bebek Dünyaya Geldi

Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde, Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonuyla aktif hale getirilen Telabyad ve Resulayn hastaneleri, yerel halka şifa dağıtıyor.

Barış Pınarı Bölgesinde 285 Bebek Dünyaya Geldi
Paylaş:

 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü danışmanlığında, Suriyeli doktorların ve sağlık personelinin çalıştığı hastanelerde, 2020 Şubat ayı sonu itibariyle; 90 bin 253 poliklinik hizmeti verildi, 56 ameliyat gerçekleştirildi ve 285 bebek de bu hastanelerde dünyaya gözünü açtı.

Türk Kızılayı başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının ilaç ve tıbbi teçhizat desteğinde bulunduğu hastanelerde tedavi gören hastalara, 200 bin kutu ilaç dağıtıldı.

Telabyad ve Resulayn’daki hastanelerin ilaç ihtiyacını karşılamak için sivil toplum kuruluşları ve ilaç firmaları ile irtibat kuran AFAD, bu kapsamda Vitalis, Neutec İnhelern, Celtis ve Basel Kimyevi Madde ilaç firmalarının Kızılay’a bağışladığı 63 bin 140 kutu muhtelif ilacı da Telabyad Hastanesine teslim etti.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Şanlıurfa Valilik Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Olaylı geçen maçtan sonra açıklama geldi

Akışın sonuna geldiniz.