63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Başkan Altay: Hüyük çileği, AB tescili alan Konyamızın ilk ürünü oldu, hayırlı olsun

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Hüyük'te üretimi teşvik edilen Hüyük Çileği’nin Konya’nın ilk, Türkiye’nin 25. Avrupa Birliği tescili alan ürünü olduğunu duyurdu.

Başkan Altay: Hüyük çileği, AB tescili alan Konyamızın ilk ürünü oldu, hayırlı olsun
Paylaş:

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Hüyük’te üretimi teşvik edilen “Hüyük çileği”,  Konya’nın ilk, Türkiye’nin 25. Avrupa Birliği tescili alan ürünü oldu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, belediye olarak kırsal kalkınmayı sağlamak ve çiftçilerin yaşadığı bölgede refah seviyesini artırmak amacıyla 31 ilçede tarımsal destekleri sürdürdüklerini vurguladı.

Bu kapsamda Hüyük’te üretimini teşvik ettikleri ‘Hüyük çileği’nin Konya’nın ilk Avrupa Birliği tescili alan ürünü olmasının kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu ifade eden Başkan Altay, şunları söyledi:

“Üreticimizi destekledik, çiftçimiz alın teri döktü, bereketli topraklardan güzel bir lezzet çıktı. ‘Hüyük çileği’miz Avrupa Birliği tescili aldı. Konyamızın ilk, ülkemizin 25. tescilli ürünü ‘Hüyük çileği’ hayırlı olsun.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.