63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
Büyükşehir

BAŞKAN BEYAZGÜL: “BAŞARAMADILAR YİNE BAŞARAMAYACAKLAR”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 11 Nisan Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Kudüs konferansına katıldı. Başkan Beyazgül, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını kınayarak başarılı olamayacaklarını kaydetti.

BAŞKAN BEYAZGÜL: “BAŞARAMADILAR YİNE BAŞARAMAYACAKLAR”
Advert
Paylaş:

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından düzenlenen ve İlahiyatçı Yazar İhsan Şenocak’ın da katıldığı Kudüs Konferansına katıldı.

 

11 Nisan Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Konferansa Başkan Beyazgül’ün yanı sıra, İlahiyatçı Yazar İhsan Şenocak, İHH temsilcileri, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, “İSRAİL’DE SADECE SINIRSIZ ZULÜM VAR, İNSAFSIZLIK VAR.”

 

Konferansta Filistin halkına zulmeden İsrail’e tepki gösteren Başkan Beyazgül, İsrail’in başarılı olmayacağını söyleyerek, şöyle konuştu: “Bir tarafta zulüm ve ahlaksızlık medeniyeti, bir tarafta ise İslamlık ve insanlık medeniyeti, televizyonlara bakıyoruz, internet sitelerine bakıyoruz; Biz yıllardır aldatıldık, Müslümanlık böyle bir şey değilmiş, hak dinmiş, bize doğruyu anlatmadılar deyip, gözyaşı içerisinde Müslüman olanları birer birer görüyoruz. Bunlar aile yapısını bozdular, ahlakı bozdular. Bir takım gayri meşru ilişkileri meşru gibi gösterdiler. Şimdi de Gazze’de ‘Biz burayı sardık, hiçbir insan bırakmayacağız’ diyorlar. Eğer tarihe bakarsak, Bunlar Çanakkale’de başardılar mı, Malazgirt’te başardılar mı, düzenledikleri her haçlı seferlerinde başardılar mı? Hayır. Bugün de başaramayacaklar. Çünkü karşılarında bir medeniyet var. ‘Eğer ben ölürsem cennete gideceğim, savaşırsam gazi olacağım, Allah’ın rızasını kazanacağım’ diyen bir medeniyet var. Diğer tarafta da ölmekten korkan, korkakların ordusu var. Hangisi yener? Hz. Ali der ki; Bir zulmü görürsen, eğer elinden bir şey gelmiyorsa, o zulmü anlat. Bugün de bu zulüm her yerde insanlara anlatılmak durumunda, bu zihniyet anlatılmak durumunda, bu zihniyette acıma yok, merhamet yok, insanlık yok, sadece sınırsız zulüm var, insafsızlık var.”

 

Konferansın sonunda, İHH Şanlıurfa temsilcisi Behçet Atilla, desteklerinden ötürü Başkan Beyazgül’e teşekkür etti.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Büyükşehir Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.