63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
HALİLİYE

BAŞKAN CANPOLAT İLE 20 YILLIK SORUN ÇÖZÜME KAVUŞTU

Atatürk Mahallesi sakinlerinin 20 yıldır beklediği yeşil alan ve yol sorunu sonunda çözüme kavuştu. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın girişimleri ile yeşil alan ve yol yapılmak üzere 6 tane taşınmazın kamulaştırması ile yıkım çalışmaları başlatıldı.

BAŞKAN CANPOLAT İLE 20 YILLIK SORUN ÇÖZÜME KAVUŞTU
Advert
Paylaş:

 

 

Başkan Mehmet Canpolat’ın ‘Daha yaşanabilir bir Haliliye’ sloganı ile ilçe genelinde belediye ekipleri hummalı çalışmalar yürütüyor. Başkan Canpolat, son olarak Atatürk Mahallesi sakinlerinin 20 yıldır beklediği yeşil alan ve yol ihtiyacı talebini karşılıksız bırakmadı.

Başkan Mehmet Canpolat’ın talimatı sonrası Belediye Encümenin kararı ile Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ekipleri, kamulaştırma çalışmalarına başladı. 6 adet taşınmazın sahipleri ile yapılan görüşmeler sonrası kamulaştırma kararı alındı. Kamulaştırma çalışmaları tamamlanıp, yıkım çalışmaları başlatılan alanı incelemek için Atatürk Mahallesi gelen Başkan Canpolat’ı, Mahalle Muhtarı Mahmut Karadaş ve mahalle sakinleri karşıladı. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hamdi Kaysı ve teknik ekibinde eşlik ettiği incelemede, Başkan Canpolat çalışmalara ilişkin bilgiler aldı. Toplam 10 yapının bulunduğu 6 adet taşınmazın istimlak edildiğinin altını çizen Başkan Canpolat, “Atatürk Mahallemiz en eski mahallerimizden birisi. Mevcut imar planı çerçevesinde yol park alanına gelen binalar mevcuttu. Haliliye Belediyesi olarak 10 tane evden oluşan 6 adet taşınmazın istimlak çalışmalarını gerçekleştirdik” dedi.

 

“HEDEFİMİZ, DAHA MÜREFFEH DAHA YAŞANABİLECEK BİR HALİLİYE”

Yıkımlar sonrası mahallenin yol ve park ihtiyacını sorunun çözüleceğini vurgulayan Başkan Mehmet Canpolat, açıklamasında şunları kaydetti:

“Mahalle sakinlerinin duruma göstermiş oldukları ilgi ve alakadan hem de onlara vermiş olduğumuz rahatsızlığa karşı gösterdikleri hoşgöründen dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Özverili çalışmalarından dolayı da arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Amacımız ve hedefimiz daha müreffeh daha yaşanabilecek bir Haliliye adına bir taş üstüne taş koyabilmek. Yıkım çalışmalarını gerçekleştirip vatandaşımızın park ve yol sorununu çözmüş olacağız.”

 

Mahalle Muhtarı Mahmut Karadaş ise, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Mahallemizde park yoktu. Mahallemiz eski olduğundan dolayı imar sorunumuz vardı. Başkan Canpolat sağ olsun konuya el attı ve park sorunumuzu çözecek. Mahallem adına kendilerine ve ekiplerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Başkan Canpolat, incelemelerinin ardından mahalleden ayrıldı.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

HALİLİYE Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.