63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
HALİLİYE BELEDİYESI

BAŞKAN DEMİRKOL’DAN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ANKARA’DA TARİH TURU

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un, ortaokul öğrencilerinin Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u tanımak, İstiklal Marşı’nı da anlamalarını sağlamak amacıyla başlattığı çalışma kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler, Ankara’daki Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi ve tarihi mekanları yerinde görme imkanı buldu.

BAŞKAN DEMİRKOL’DAN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ANKARA’DA TARİH TURU
Paylaş:

 

 

Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla ortaokul öğrencilerinin Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u tanımalarını, İstiklal Marşı’nı da anlamalarını sağlamak amacıyla 67 ortaokuldaki bin 500 7’nci sınıf öğrencine İstiklal Marşı’mızı Anlamak kitap dağıtıldı ve dağıtılan bu kitaptan 6 Nisan 2018 tarihinde yarışma sınavı düzenlendi. Sınavda okul birincisi olan tüm öğrenciler için Ankara’daki Tacettin Dergahı ve tarihi mekanlar için gezi düzenlendi. Başkan Fevzi Demirkol, meclis üyeleri Emin Coşkun, Erdal Deniz, Mehmet Keskin ve Nusret Kaya, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural ile başarılı öğrencilerin yer aldığı kafile, uçakla Ankara’ya gitti. Ankara’da rehberler eşliğinde düzenlenen tarih turunda ilk olarak, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşını yazdığı Mehmet Akif Ersoy Kültür Evinin de içinde bulunduğu Taceddin Dergahı ziyaret edildi. Öğrenciler, Taceddin Dergahının tarihini öğrenip, Mehmet Akif Ersoy Kültür Evini gezdikten sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk ve ikinci binasına geçildi.

 

Rehber eşliğinde Türkiye Cumhuriyetinin ilk meclisi hakkında bilgiler edinen öğrenciler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarının bulunduğu Anıtkabir’e geçti. Anıtkabir’de bol bol fotoğraf çektiren öğrenciler, Beştepe’deki 15 Temmuz Şehitler Anıtını da gördükten sonra kente geri döndü. İlk defa uçağa bindiklerini ve Ankara’yı ilk defa gördüklerini ifade eden öğrenciler, Başkan Fevzi Demirkol’a kendilerine tanıdığı imkandan dolayı teşekkür ettiklerini ve tarihi yerinde öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

HALİLİYE BELEDİYESI Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.