63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Başkan Tugay: Düvertepe Barajı’nın bir an önce yapılması lazım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başkan Tugay: Düvertepe Barajı’nın bir an önce yapılması lazım
Paylaş:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından basın mensuplarının kent gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. Su sıkıntısı ile ilgili konuşan Başkan Tugay, “Düvertepe Barajı’nın bir an önce yapılması lazım. Düvertepe Barajı’nın İzmir’in su ihtiyacını karşılaması ile ilgili planlama yıllar önce Devlet Su İşleri tarafınca yapılmış. Bunu İzmir halkının bilmesini özellikle isterim. Eğer İzmir’de su kaynakları biterse, bir yerden su temin edilmesi lazım. Bu da Devlet Su İşleri’ne ait bir görevdir." ifadelerini kullandı.  

Başkan Tugay, Çankaya Katlı Otoparkı’nın yıkılması ile ilgili sorulara da cevap verdi. Göreve geldiğinden beri Çankaya Katlı Otoparkı’nı yıkmamanın bir yolu var mı diye araştırdığını belirten Tugay, şunları kaydetti:

“Oranın depreme dayanıksız olduğu kararı ve yıkılması kararı, ben göreve gelmeden önce alınmış bir karar. Göreve geldikten sonra bakanlıktan buraya bir güçlendirme projesi yapmak için bize süre tanımasını istedik ve o süre boyunca arkadaşlarımız güçlendirme projesi yapmaya çalıştı. Sonuçta şu anlaşıldı ki buraya güçlendirme projesi yapılamıyor. Yapılamayınca bunu sürdürmenin anlamı yok. Zaten bu arada Konak Kaymakamlığı’ndan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü’nden devamlı yazılar geldi. Oranın boşaltılması, elektrik ve suyunun kesilmesiyle ilgili bizzat bu makamlardan yazılar geldi. Yani İzmir Büyükşehir Belediyesi bu işi zorlamadı. Görevimizi yapmak zorundayız. O görevimiz de riskli olduğuna bizden önce karar verilmiş olan bu binanın artık güçlendirme seçeneğinin olmadığını gördüğümüz için zorunlu nedenlerle yıkılması işlemini sürdürmektir."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.