63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Batman’da girişimcilik akademisi kuruluyor

Batman Valisi Ekrem Canalp, yapımı süren Girişimcilik Akademisi’nde incelemelerde bulunarak merkezin kısa sürede hizmete alınacağını açıkladı.

Batman’da girişimcilik akademisi kuruluyor
Paylaş:

Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile birlikte Bilim Merkezi yerleşkesinde çalışmaları devam eden Batman Girişimcilik Akademisini ziyaret ederek incelemeler gerçekleştirdi.

Ziyaret sırasında proje hakkında bilgi veren Vali Canalp, Bilim Merkezi’nin TÜBİTAK ve Boğaziçi Üniversitesi’nin katkılarıyla teknolojik bir üs haline geleceğini belirtti. Canalp, “Batmanlı çocuklar, gençler ve üniversite öğrencileri burada bilimi ve teknolojiyi en gelişmiş haliyle öğrenme fırsatı bulacak” dedi.

Girişimcilik Akademisi’nin merkezin en üst katında kurulacağını ifade eden Vali Canalp, üniversite öğrencilerinden küçük esnafa ve girişimci kadınlara kadar geniş bir kesimin bu yapıdan yararlanacağını vurguladı. “Hem esnafımızı hem gençlerimizi hem de girişimci kadınlarımızı kucaklayan bir yapı inşa ediyoruz. Çok yakında hizmete açacağız,” diye konuştu.

Valiliğin himayesinde yürütülen proje kapsamında Batman’da ilk kez tüm girişimcilik yapıları tek çatı altında toplanıyor. Akademi; üniversite, KOSGEB, DİKA, BATSO, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün de aralarında bulunduğu 15’ten fazla kurumun eşgüdümlü çalışacağı entegre bir modelle hayata geçiriliyor.

Yetkililer, Girişimcilik Akademisi’nin girişimcileri fikirden ticarileşmeye uzanan süreçte destekleyecek dört temel birimden oluştuğunu belirtti. Merkezin tamamlanmasıyla Batman’ın girişimcilik ekosisteminin güçleneceği ifade edildi.

Vali Canalp’e incelemelerde Vali Yardımcısı Ekrem Güngör, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer ve kurum temsilcileri eşlik etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.