63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Bilgi Evleri 10'uncu Öykü Yarışması'nın kazananları belli oldu

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri tarafından düzenlenen bu yıl 10’uncusu düzenlenen Öykü Yarışması'nda dereceye giren katılımcılara Zeytinburnu Kültür Sanat’ta düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Bilgi Evleri 10'uncu Öykü Yarışması'nın kazananları belli oldu
Paylaş:

Zeytinburnu Belediyesi, Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezi’ne üye olan öğrencileri ve yetişkinleri okuma-yazmaya özendirmek, onların kişisel ve sosyal gelişimlerine destek olmak amacıyla bu yıl Öykü Yarışması’nın 10’uncusunu gerçekleştirildi.Teslim edilen eserler, iki aşamada değerlendirmeye tabi tutuldu. Birinci aşamada eserler, ön seçici kurul tarafından elemeye alınırken, ikinci aşama olarak ön elemeden geçen eserler, 7 kişilik seçici kurul tarafından tekrar değerlendirildi. Seçici kurul tarafından yapılan bu değerlendirme esas alınarak her kategoride birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin sahipleri ile teşvike değer görülenler belirlendi. Yarışmanın 1’incisine 40 bin TL, 2’ncisine 30 bin TL, 3’üncüsüne 20 bin TL verilirken, ilk üçe girenler ailelerinden iki kişiyle birlikte 5 gece 6 gün sürecek olan Çanakkale Doğa ve Tarih Kampı’yla ödüllendirildi. İlk üç dereceye giren eserlerin dışında, her kategoriden beşer eser sahibine teşvik olarak 7 bin 500 TL ödül verildi.

 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un ev sahipliğinde gerçekleşen ödül törenine, Zeytinburnu Kaymakamı Adem Uslu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetinkaya katıldı.

Dereceye giren katılımcılara başarı belgesi ve ödüllerini takdim eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Belediyesi olarak hayatı daha yaşanılabilir kılmak, hayatı anlamlandırmak için birçok faaliyet yürüttüklerini ve sporla ilgili yapılan faaliyetlerin buna iyi bir örnek olduğunu belirtti. Ancak kendilerini en çok heyecanlandıran hususun burada, Kültür ve Sanat Merkezi’nde; kültüre, kitaba, öyküye dair yapılan işler olduğunu vurguladı.

 

 

Kitap okuma yarışmasıyla başlayan sürecin, 10 yıldır geleneksel olarak düzenlenen büyük bir Öykü Yarışması’na dönüşmesinden Zeytinburnu Belediyesi olarak gurur duyduklarını söyleyen Başkan Arısoy, “Ömrümün bütün dönemlerinde kitapla, okumayla irtibatını koparmamış bir ağabeyiniz, kardeşiniz olarak kültürün, kitabın, edebiyatın hayatı daha anlamlı ve mutlu kıldığını yaşayarak bilenlerden biriyim. Burada, Zeytinburnu'nda, kendi ölçeğimizde bir mahfil, küçük bir dünya oluşturabildiysek, bundan büyük bir memnuniyet duyacağız. Çünkü ömrünün özellikle çocukluk ve gençlik dönemlerinde kitapla, yazmayla irtibat kuran birisinin daha güzel bir hayat yaşayacağına inanıyoruz. Bizim okuyup öğrendiklerimiz bunun ispatı, delilidir.” dedi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Öykü Yarışması’na olan ilginin yoğun olduğunu belirten Başkan Arısoy, ''Tıpkı Okuma Yarışması gibi, Öykü Yarışmamız da büyük bir mesafe kazandı. Yarışmamıza bu yıl 4. sınıfları da dahil ettik. Bir şeyler yazmaya çalışan bir çocuğumuz, gencimiz bundan sonra kitabı başka türlü okuyacak demektir. Başka türlü bir okumaya dönecek demektir ve bu, onun hayatını olumlu yönde etkileyecektir. Ben emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kıymetli jüri üyelerimize de çok teşekkür ediyorum. Alanında çok iyi isimler bize bu konuda rehberlik ediyorlar, emek veriyorlar.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Endeks şirketlerinde değişiklik

Akışın sonuna geldiniz.