63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Bingöl’de afet farkındalık eğitimleri başladı

Bingöl Belediyesi, afet bilincinin artırılması ve vatandaşların olası afetlere karşı hazırlıklı hale gelmesi amacıyla afet farkındalık eğitimlerine başladı.

Bingöl’de afet farkındalık eğitimleri başladı
Paylaş:

Bingöl Belediyesi, afetlere karşı bilinçli toplum oluşturma hedefiyle çeşitli mahallelerde afet farkındalık eğitimlerine devam edeceğini duyurdu. Bu kapsamda Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi Şeyh Süleyman Camii’nde düzenlenen eğitim programında vatandaşlara, yangın ve deprem anında doğru davranış şekilleri anlatıldı.

Eğitimde, kapalı alan yangınları, elektrik yangınları, yağ yangınları ve yangın esnasında acil tahliye planlanması ve evde veya dışarıda yapılması gerekenler, yangın söndürme yöntemleri, deprem sırasında oluşturulacak hayat üçgeni gibi konular detaylı şekilde işlendi. Katılımcılar, gerçek olaylardan alınan video kesitleriyle desteklenen görsel sunumlar eşliğinde bilgilendirildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, eğitmenler tarafından yöneltilen sorularla birlikte uygulamalı bilgilendirmeler yapıldı. Bingöl Belediyesi ekipleri, afet farkındalığını artırmak için mahalle mahalle eğitim faaliyetlerinin süreceğini belirtti.

Bingöl Belediyesi’nin mahallelerde düzenlediği afet farkındalık eğitimlerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.