63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

BMD Araştırma: TL mevduat faizi yükseldi

İstanbul, 25 Ekim (Hibya) - BMD Araştırma, bankaların TL mevduat için uyguladıkları faiz oranı 18 Ekim haftasında bir önceki haftaya göre 11 baz puan artışla yüzde 56,05 olurken, dolar mevduat faizi 18 baz puan artışla yüzde 1,40 ve Euro mevduat faizi 12 baz puan artışla yüzde 0,87 olduğunu duyurdu.

BMD Araştırma: TL mevduat faizi yükseldi
Paylaş:

BMD Araştırma'nın raporuna göre, bankaların TL mevduat için uyguladıkları faiz oranı 18 Ekim haftasında bir önceki haftaya göre 11 baz puan artışla yüzde 56,05 olurken, dolar mevduat faizi 18 baz puan artışla yüzde 1,40 ve Euro mevduat faizi 12 baz puan artışla yüzde 0,87 oldu.

Raporda şu bilgilere yer verildi:

"TL bazlı ticari kredilerin faiz oranı ise aynı haftada bir önceki haftaya göre 101 baz puan azalışla yüzde 59,02 oldu. TL bazlı konut kredi faizleri 20 baz puan azalışla yüzde 41,41; taşıt kredi faizleri 94 baz puan artışla yüzde 44,28 ve ihtiyaç kredi faizleri 63 baz puan azalışla yüzde 71,08 olarak gerçekleşti.

"Dolar bazlı ticari kredilerin faiz oranı aynı haftada 20 baz puan artışla yüzde 7,82 olurken, Euro bazlı ticari kredilerin faiz oranı 40 baz puan azalışla yüzde 6,07 oldu.

"Ticari kredilere uygulanan mevduat spreadi TL için yüzde 2,97 olurken, Dolar ve Euro için sırasıyla yüzde 6,42 ve yüzde 5,20 oldu. TL ticari kredilerdeki mevduat spreadi dolar ve euro kredilere uygulanan spreadin altında kalmaya devam etti."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.