63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Bolat: 2025 yılı itibarıyla e-ticaret hacmimiz 4,5 trilyon lirayı aşmıştır

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Türkiye’de E-Ticaretin Görünümü Raporu 2025" Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dijital ticaretteki büyüme rakamlarını ve gelecek stratejilerini paylaştı.

Bolat: 2025 yılı itibarıyla e-ticaret hacmimiz 4,5 trilyon lirayı aşmıştır
Paylaş:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara’da düzenlenen toplantıda e-ticaretin genel ekonomi içerisindeki yükselen grafiğine ve stratejik önemine dikkat çekti.

E-ticaret verilerine dair güncel durumu aktaran Bolat, “2025 yılı itibarıyla e-ticaret hacmimiz yüzde 52,2 artışla 4,5 trilyon lirayı aşarken, e-ticaretin genel ticaret içerisindeki payı yüzde 19,3 seviyesine ulaşmıştır. Bu veriler; üretimden lojistiğe, ihracattan girişimciliğe kadar uzanan geniş bir alanda Türkiye’nin dijital ekonomideki yükselişini açıkça ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanlığı'nın öncelikli hedeflerini sıralayan Bolat, “Esnafımızın, KOBİ’lerimizin ve girişimcilerimizin dijital ticarete uyumunu güçlendirmeye, e-ihracat kapasitemizi artırmaya, adil, rekabetçi ve sürdürülebilir bir e-ticaret ekosistemi oluşturmaya, yapay zeka ve yeşil dönüşüm odaklı yeni nesil ticaret modellerini desteklemeye kararlılıkla devam edeceğiz” sözlerini kaydetti.

Bakan Bolat, Türkiye'nin küresel rekabet hedeflerine vurgu yaparak açıklamasını şu şekilde tamamladı:

“Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda; dijital ekonomide güçlü, üretken ve küresel ölçekte rekabetçi bir Türkiye için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.