63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Bucalı çocuklar, yanan alanlara tohumlar bıraktı

Buca Belediyesi Çınar Anaokulları’nda eğitim gören öğrenciler, geçen yaz büyük bir yangın geçiren Karacaağaç Köyü’ndeki alanlara tohum topları bıraktı.

Bucalı çocuklar, yanan alanlara tohumlar bıraktı
Advert
Paylaş:

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın da katıldığı etkinlik öncesinde, çocuklar belediyeye ait Kızılçullu Tarım Okulu ve Yerel Tohum Merkezi’nde tohum toplarını kendi elleri ile hazırladı. Çocuklara Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde eğitim gören üniversite öğrencileri de eşlik etti.

Atılan her tohumun ve büyüyen her fidanın takipçisi olacaklarını belirten Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, 
“Geçtiğimiz yaz Buca’mızda yaşanan o büyük orman yangını hepimizin yüreğinde derin bir iz bıraktı. Karacaağaç Köyü'nde yitirdiğimiz her bir ağaçla birlikte, nefesimizi, geleceğimizin bir parçasını kaybettik. O gün hepimiz aynı acıyı, aynı çaresizliği hissettik. Bizim genlerimizde pes etmek yok, yeniden yeşertmek var. Bugün burada attığımız her tohum, o acıya karşı yükselttiğimiz bir meydan okumadır. Bu, ‘Biz yeniden yeşerteceğiz!’ diyerek çıktığımız yoldaki en güçlü, en kararlı adımlarımızdan biridir.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.