63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
Büyükşehir

BÜYÜKŞEHİR ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİNİ AŞILIYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Kedi ve Köpek Rehabilitasyon Merkezi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında minik öğrencileri konuk etti. Barınağı gezen çocuklar sağlık ve hijyenik taraması yapılan hayvanları kucaklayarak önemli bir deneyim yaşadı.

BÜYÜKŞEHİR ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİNİ AŞILIYOR
Advert
Paylaş:

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri çerçevesinde ilkokul öğrencilerini bünyesinde bulunan Kedi ve Köpek Rehabilitasyon Merkezinde ağıladı. Başıboş kedi ve köpeklere ev sahipliği yapmasının yanı sıra vatandaşların evcil hayvanlarını gönül rahatlığıyla bıraktığı rehabilitasyon merkezini gezen çocuklara, merkez ile ilgili bilgiler verildi.

250 köpek ve 100 kedi kapasiteli merkezdeki sahipsiz hayvanların bakımının her gün veteriner gözetiminde yapıldığının aktarıldığı çocuklar, daha sonra sağlık ve hijyenik taraması yapılan hayvanları kucaklayarak güzel anlar yaşadı.

10 bin metrekare üzerinde kurulu olan 1 veteriner, 17 yardımcı personel ile 4 toplama aracın hizmet verdiği merkezde gönüllerince gezen çocuklar özellikle kedi bakımevine ilgi gösterdi. Yeşil alan bakımından zengin ve köpekler için dişi bölmesi, erkek bölmesi, güçsüzler bölmesi ve karantina bölmesinin yer aldığı merkeze haftanın 7 günü gelebileceklerini öğrenen gençler, kendilerine bu imkanı sağlayan öğretmenlerine ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Programın sonunda 'Hayvanları sevelim, onları koruyalım' diyerek mesaj veren çocuklar, tüm akranlarının rehabilitasyon merkezine gelmesi çağrısında da bulundu.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Büyükşehir Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.