63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Büyükşehir personeline ‘Afet Bilinçlendirme Eğitimi’ verildi

Türkiye Belediyeler Birliği ile Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT) ortaklaşa düzenlediği eğitim programında Manisa Büyükşehir Belediyesi personeline, toplumun afetlere karşı bilinçlendirilmesi kapsamında ‘Temel Afet Bilinçlendirme’ eğitimi verildi.

Büyükşehir personeline ‘Afet Bilinçlendirme Eğitimi’ verildi
Paylaş:

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği ve AKUT iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitimde, personelin olası afet durumlarına karşı hazırlıklı olması için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu yönde de alınan eğitimler program kapsamında devam ediyor. BESOT konferans salonunda düzenlenen ‘Temel Afet Bilinçlendirme’ eğitiminde, eğitmen Erhan Şahan ve Ercüment Çelebi tarafından olası afet durumunda yapılması gerekenler katılımcılara anlatıldı.

Eğitmenler Erhan Şahan ve Ercüment Çelebi tarafından, afetlere etkin müdahalede bulunabilecek personele teorik eğitimler verildi. Arama kurtarma ve temel kavramlar, malzeme bilgisi, temel arama teknikleri, arama kurtarma süreçleri, yapı türleri ve yıkılma formasyonları, lojistik ve ana kamp yönetimi, enkaz tehlike ve riskleri, olay yeri yönetimi ve koordinasyonu gibi konuları kapsayan teorik bilgiler eğitimde katılımcılara aktarıldı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.