63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Büyükşehir Uğur Mumcu’yu sevdiği şarkılarla andı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu’yu anmak amacıyla ölümünün 32.yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde anlamlı bir konser düzenledi.

Büyükşehir Uğur Mumcu’yu sevdiği şarkılarla andı
Paylaş:

Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın sahne aldığı konserde, şef Eray İnal yönetiminde ve solist Ezgi Uludağ eşliğinde Uğur Mumcu’nun anısını yaşatan eserler seslendirildi. “Uğurlar Olsun”, “Yiğidim Aslanım” ve “Güneş Topla Benim İçin” gibi unutulmaz parçalar izleyicilerden büyük alkış aldı.

Duygusal anlara sahne olan etkinlik, Uğur Mumcu’nun hayatı ve mücadelesini hatırlatırken, dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Anma programında konuşan Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Aras, Uğur Mumcu'nun yaşadığı baskıların devam ettiğine değinerek düşünce özgürlüğü için mücadelenin önemini vurguladı.

Başkan Aras:  “Düşüncenin özgürleşmesi, adaletin ve demokrasinin güçlenmesi için hayatını ortaya koymuş bir aydını, Uğur Mumcu’yu anmak için buradayız. O, sadece bir gazeteci değil, cesaretiyle hakikatin peşinden koşan bir toplum önderiydi. Ancak ne yazık ki, onun mücadele ettiği baskılar ve engeller günümüzde de devam ediyor." dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.