63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SİYASET

CHP, AK Parti Olağanüstü Kongresine Temsilci Göndermeyecek

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, yarın yapılacak AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne parti olarak temsilci göndermeyeceklerini açıkladı. CHP, daha önce Okyay Sındır'ın kongreye katılacağını bildirmişti.

CHP, AK Parti Olağanüstü Kongresine Temsilci Göndermeyecek
Advert
Paylaş:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü  Bülent Tezcan, yarın yapılacak  AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne "mevcut anayasaya aykırı olduğunu" iddia ederek temsilci göndermeyeceklerini bildirdi.

Tezcan, yazılı açıklamasında kongreye ilişkin  AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan  Binali Yıldırım imzalı davetiyenin geçen hafta kendilerine ulaştığını hatırlattı.

DAVET İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Yıldırım'a nazik daveti için teşekkürlerini ileten Tezcan, gerek Yıldırım, gerekse genel başkan yardımcıları tarafından söz konusu kongrede  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlığa aday olacağının açıklandığını anımsattı.

"MEVCUT ANAYASAMIZIN AÇIK İHLALİDİR"

Hatta bu açıklamalarda, salon düzeninde Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık forslarına da yer verileceğinin belirtildiğini aktaran Tezcan, "Cumhurbaşkanlığı makamındaki bir şahsın bir partinin genel başkanlığına adaylığının konuşulması dahi mevcut anayasamızın açık ihlalidir." açıklamasını yaptı.

DAHA ÖNCE SINDIR'IN GİDECEĞİ AÇIKLANMIŞTI

Öte yandan çarşamba günü gerçekleştirilen  CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından  AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi'ne Genel  Sekreter  Kamil Okyay Sındır'ın katılacağı bildirilmişti.

Parti Sözcüsü Tezcan, bir soru üzerine, yarın gerçekleştirilecek  AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde  CHP'yi temsilen Sındır'ın nezaket kuralı çerçevesinde bulunacağını açıklamıştı.

 

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

SİYASET Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.