63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Çin-Almanya Ekonomi ve Ticaret İşbirliği Forumu Almanya'da düzenlendi

Çin-Almanya Ekonomik ve Ticari İşbirliği Forumu ile 3. Çin Uluslararası Tedarik Zinciri Fuarı tanıtım etkinliği dün Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde başarıyla gerçekleştirildi.

Çin-Almanya Ekonomi ve Ticaret İşbirliği Forumu Almanya'da düzenlendi
Paylaş:

Çin-Almanya Ekonomik ve Ticari İşbirliği Forumu ile 3. Çin Uluslararası Tedarik Zinciri Fuarı tanıtım etkinliği dün Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde başarıyla gerçekleştirildi. Etkinliğe Çin ve Alman iş dünyasından temsilciler ile çeşitli dernek ve şirketlerden yaklaşık 200 kişi katıldı.

Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi (CCPIT) yetkilisi, konsey liderliğinde Almanya’ya giden Çinli iş insanları heyetinin, iki ülke arasındaki işbirliği potansiyelini genişletmeyi amaçladığını belirtti. Yetkili, “Almanya’nın otomobil ve tarım makineleri gibi yüksek kaliteli ürünlerinin Çin pazarına girişine destek olmanın yanı sıra, daha fazla Çinli şirketin Almanya’da yatırım yapmasını ve iki ülkenin endüstriyel ve tedarik zinciri işbirliğini derinleştirmesini teşvik edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Alman katılımcılar da yaptıkları açıklamalarda, Çin ve Almanya’nın birbirine güvenen stratejik ortaklar olduğunu vurguladı. İki ülkenin ileri imalat ve yeşil enerji gibi işbirliği alanlarında hâlihazırda verimli sonuçlar elde ettiğini belirten Alman temsilciler, “İş dünyalarımız, fırsatları değerlendirerek Çin-Almanya yüksek seviyeli ekonomik ve ticari işbirliğinde yeni bir sayfa açmak için ortak çaba gösterecek” mesajını paylaştı. Ayrıca, Alman şirketlerinin 3. Çin Uluslararası Tedarik Zinciri Fuarı’na aktif katılım sağlayacağı duyuruldu.

Etkinlik kapsamında, Çin Uluslararası Sergi Merkezi Grup Şirketi (CIEC)  ile Almanya Baden-Württemberg Çin-Almanya Ekonomi Birliği başta olmak üzere Alman kuruluşlar, fuar için işbirliği anlaşmaları imzaladı.

İki tarafın şirket ve kurumları, ticaret, otomobil üretimi, makine imalatı, yeni enerji ve dijital teknoloji gibi öncelikli alanlarda iş görüşmeleri, eşleştirme toplantıları ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştirecek. 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Emlak Konut'un Vadi Panorama projesi

Akışın sonuna geldiniz.