63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Çin: Çıkarlarımız pahasına yapılacak herhangi bir anlaşmaya karşıyız

Çin Ticaret Bakanlığı, herhangi bir ülkenin Çin’in çıkarları pahasına "karşılıklı tarife" karşılığında ABD ile ticaret anlaşması yapmasına kesinlikle karşı çıktıklarını açıkladı.

Çin: Çıkarlarımız pahasına yapılacak herhangi bir anlaşmaya karşıyız
Paylaş:

CMG'nin haberi göre, Çin Ticaret Bakanlığı, herhangi bir ülkenin Çin’in çıkarları pahasına "karşılıklı tarife" karşılığında ABD ile ticaret anlaşması yapmasına kesinlikle karşı çıktıklarını açıkladı.

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, ABD’nin bazı ülkelerle gerçekleştirdiği son ticaret görüşmeleri değerlendirildi.

Nisan ayından bu yana ABD’nin küresel ticari ortaklarına yönelik sözde "karşılıklı tarife" politikası uygulamasının tipik tek taraflı zorbalık eylemi olduğuna, çok taraflı ticaret sistemini ciddi şekilde baltaladığına ve normal uluslararası ticari düzeni ciddi şekilde bozduğuna dikkat çekilen açıklamada, Çin’in daima bu tür uygulamalara kararlılıkla karşı çıktığı vurgulandı. Açıklamada, ayrıca bir ülkenin ancak ilke ve duruşunu kararlılıkla savunarak meşru hak ve çıkarlarını gerçek anlamda koruyabileceğinin kanıtlandığı ifade edildi.

Tarafların ABD ile ticari anlaşmazlıkları eşitlik temelinde istişareyle giderme çabalarının memnuniyetle karşılandığı belirtilen açıklamada, tüm taraflara adalet ve hakkaniyetin yanında, tarihin doğru tarafında yer alma, uluslararası ekonomi ve ticaret kuralları ile çok taraflı ticaret sistemini kararlılıkla savunma çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, ayrıca “Herhangi bir ülkenin Çin’in çıkarları pahasına sözde ‘karşılıklı tarife’ karşılığında ABD ile ticaret anlaşmaları yapmasına kesinlikle karşı çıkıyoruz. Eğer böyle bir durum ortaya çıkarsa, Çin bunu asla kabul etmeyecek, meşru hak ve çıkarlarını korumak için karşı önlemler alacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.