63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Çin iş dünyasından ABD’nin tarifelerine tepkiler devam ediyor

Trump yönetiminin karşılıklı tarife kararı, Çin iş dünyasında tepki uyandırmaya devam ediyor.

Çin iş dünyasından ABD’nin tarifelerine tepkiler devam ediyor
Advert
Paylaş:

Trump yönetiminin karşılıklı tarife kararı, Çin iş dünyasında tepki uyandırmaya devam ediyor.

Çin Gıda Maddeleri, Yerli Ürünler ve Hayvansal Ürünler İthalat ve İhracat Odası, Çin Makine ve Elektronik Ürünler İthalat ve İhracat Odası, Çin Metal, Mineral ve Kimyasal İthalatçıları ve İhracatçıları Odası, Çin İlaç ve Sağlık Ürünleri İthalatçıları ve İhracatçıları Odası, Çin Tekstil İthalat ve İhracat Odası ve Çin Hafif Sanayi ve El Sanatları Ürünleri İthalat ve İhracat Odası’nden bugün yapılan açıklamalarda, ABD’nin söz konusu uygulamasına kararlılıkla karşı çıkıldığı belirtildi.

Açıklamalarda, ABD’nin tek taraflı tarife uygulamasının Dünya Ticaret Örgütü’nün kurallarını ciddi şekilde ihlal ettiği, bunun küresel ekonominin gelişmesi ve tedarik zincirinin istikrarı üzerinde büyük olumsuz etkiler yaratacağı vurgulandı.

Adı geçen altı ticaret odası, açıklamalarında ABD’nin ticarette korumacı adımlarına kesinlikle karşı çıktıklarını, Çin hükümetinin, ülkenin ulusal çıkarları ile Çinli işletmelerin hak ve çıkarlarını savunmak için aldığı her tür önlemi kararlılıkla savunacaklarını duyurdu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.