63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Çin “Yaogan-50 01” uzaktan algılama uydusunu uzaya fırlattı

Çin, Yaogan-50 01 uzaktan algılama uydusunu dün uzaya başarıyla gönderdi.

Çin “Yaogan-50 01” uzaktan algılama uydusunu uzaya fırlattı
Paylaş:

Çin, Yaogan-50 01 uzaktan algılama uydusunu dün uzaya başarıyla gönderdi.

Uzun Yürüyüş-6 roketinin modifiye edilmiş bir versiyonuyla, Beijing saatiyle dün 22:16'da Taiyuan Uydu Fırlatma Merkezi'nden fırlatılan uydu, planlanan yörüngeye başarıyla yerleşti.

Stratejik öneme sahip olan bu uydu, ulusal arazi araştırmaları, tarımsal rekolte tahmini ile afet önleme ve zararları azaltma çalışmalarında etkin olarak kullanılacak.

Bu başarılı operasyon, Uzun Yürüyüş roket serisi tarafından gerçekleştirilen 624. uçuş görevi olarak kayıtlara geçti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.