63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Çınarcık Barajı İçme Suyu İshale Hatları Projesi devam ediyor

Bursa, 5 Ekim (Hibya) - Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kentin uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Çınarcık Barajı İçme Suyu İshale Hatları Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Çınarcık Barajı İçme Suyu İshale Hatları Projesi devam ediyor
Paylaş:

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin geçmiş dönem belediye başkanlarından Erdem Saker’in 1972 yılında DSİ Bölge Müdürlüğü dönemde projelendirilen, 1996 yılında inşaatına başlanan ve 2002 yılında da tamamlanan Çınarcık Barajı’nın 23 yılda bitirilemeyen ishale hatlarının çalışmaları son 1.5 yılda yüzde 65 seviyesine ulaştı.

Çınarcık Barajı İshale Hatları Proje Müdürü Yasin Semerciler, son günlerde kamuoyunda yer alan “Çınarcık Barajı inşaatı durduruldu” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Yerel seçimlerin yapıldığı 2024 yılı Mart ayındaki fotoğraflarını gösteren Semerciler, projenin 1.5 yıl önce yüzde 1-2 seviyesinde olduğuna dikkat çekerek, “Mart 2024 itibarıyla sahada kazı çalışmaları sürmekteydi ve o tarihten bu yana herhangi bir durdurma yaşanmamıştır. Bugün itibariyle projenin genel ilerleme oranı yüzde 65’e ulaştı. İnşaat işleri yüzde 80 seviyesinde, mekanik işler ise yüzde 40 seviyesine geldi. Sahada yaklaşık 150 kişilik uzman ekip görev yapmakta olup, elektrik ekipleri de kısa süre içinde çalışmalara dahil olacak” dedi.

Semerciler, planlanan tarihten 9 ay önce tamamlanarak devreye alınan by-pass hattı sayesinde, günlük 110 bin metreküp suyun Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne aktarıldığı projeyi 2026 yılı Haziran ayında tamamlamayı planladıklarını da söyledi.
 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.