63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Çin’de İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi yükselişe geçti

Çin’de mart ayına ilişkin İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), bir önceki aya göre 0,3 puan artarak 50,5 seviyesine yükseldi.

Çin’de İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi yükselişe geçti
Paylaş:

Çin’de mart ayına ilişkin İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), bir önceki aya göre 0,3 puan artarak 50,5 seviyesine yükseldi. Bu artış, imalat sektörünün yeniden büyüdüğüne işaret ediyor.

Çin Lojistik ve Satın Alma Federasyonu ile Ulusal İstatistik Bürosu Hizmet Sektörü Araştırma Merkezi tarafından bugün yayımlanan verilere göre, PMI değeri şubat ayına kıyasla 0,3 puanlık artış gösterdi. Bu yükseliş, endeksin iki ay aradan sonra yeniden 50’nin üzerine çıkmasıyla sonuçlandı.

Alt endekslerde de pozitif bir tablo gözlemlendi. Üretim alt endeksi 0,1 puanlık artışla 52,6’ya, yeni siparişler alt endeksi ise 0,7 puan yükselerek 51,8’e çıktı. Her iki değer de genişleme bölgesinde yer aldı ve sektördeki canlılığı yansıttı.

Mart ayında donanım imalatı ile ileri teknoloji imalatına yönelik alt endeksler de güçlü performans gösterdi. Donanım imalatı endeksi 52, ileri teknolojili imalat endeksi ise 52,3 olarak kaydedildi.

Öte yandan, imalat dışı sektörleri kapsayan bileşik faaliyet endeksi de mart ayında 0,4 puan artarak 50,8 seviyesine yükseldi. 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.