63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Cooper: Sudan, barış için küresel bir hamleye ihtiyaç duyuyor

Londra, 3 Aralık (Hibya) - İngiltere Dışişleri Bakanı Yvette Cooper, Sudan'daki insani krize dikkat çekerek uluslararası topluma barış için küresel bir hamle başlatma çağrısı yaptı.

Cooper: Sudan, barış için küresel bir hamleye ihtiyaç duyuyor
Paylaş:

İngiltere Dışişleri Bakanı Yvette Cooper, Sudan’ın, barış için küresel bir hamleye ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, Babanusa’daki çatışmalar ve Nuba Dağları'nda sivillere yönelik insansız hava aracı saldırılarının, halihazırda vahim olan krizi daha da kötüleştirdiğini söyledi.

Cooper, bugün sivilleri korumak ve insani yardımı ülkeye ulaştırmak için hayati önem taşıyan bir insani ateşkes sağlanması konusundaki çalışmalar hakkında ABD Kıdemli Afrika Danışmanı ile görüştüğünü ifade etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.