63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Derince’de Çöp Taksi uygulaması başlayacak

Yavuz Sultan Mahallesi esnafları ile bir araya gelen Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, bugüne dek yaptıkları çalışmaları ve hizmete sunmayı planladıkları projeleri paylaştı.

Derince’de Çöp Taksi uygulaması başlayacak
Paylaş:

Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, esnaf buluşmalarını sürdürüyor. Geçen hafta içerisinde Denizciler Caddesi ve Yenikent Mahallesi esnafları ile ayrı ayrı iki buluşma gerçekleştiren Başkan Gökçe bu kez Yavuz Sultan Mahallesi’ne konuk oldu.

Başkan Gökçe’nin ev sahipliğinde Körfez Caddesi üzerinde düzenlenen kahvaltılı toplantı başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, STK başkan ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve bölge esnafının yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Yavuz Sultan Mahallesi’ndeki acil sorunları hızla çözüme kavuşturduklarını ifade eden Başkan Gökçe, “Bölgemizin bazı kronik sorunları vardı. Onları kısa sürede çözmenin mutluluğu ile karşınızdayız. Ulaşımla ilgili çok çok ciddi bir sorunumuz vardı. Çok şükür ki şu anda ulaşım sorunu çözüldü. Büyükşehir toplamda 70 tane otobüs aldı. Bunun 15 tanesini bu mahalleye verdi. Yine 5 yıldır her geldiğimde taksi sorunundan bahsediliyordu. Sadece iki taksimiz var diyordunuz. Buraya yeni bir durak getirdik. Önümüzdeki ay Yelken Kafe’nin oraya altı tane daha taksi geliyor. Böylece taksi sorunu da tamamen çözülmüş oluyor.” diyerek ulaşım konusunda atılan adımlara vurgu yaptı.

Aydınlatma konusundaki çalışmalara da değinen Gökçe “Mahallemizde ışıklandırma ile ilgili problemler vardı. Barbaros Caddesi’ni tamamen ışıklandırdık. Rıhtım Caddesi’ndeki eksiklikleri tamamladık. Önümüzdeki dönemde burada kalan caddemiz varsa onların tamamını da ışıklandıracağız. Yani bizim sorumluluğumuzda olup ışıklandırılmayan cadde kalmayacak” dedi.

Parkların özellikle akşam saatlerindeki güvenliği ve temizliği için kamera uygulamasını hayata geçireceklerini belirten Başkan Gökçe, “Parklarımızın tamamına kamera sistemi takacağız demiştik. Bu uygulamamıza başladık. İlk etapta ilçemizde beş pilot park seçtik. Bunların ikisi olan Azerbaycan Parkı ve Yaşar Kemal Parkımız Yavuz Sultan Mahallemizde” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki süreçte parkların büyük bir kısmına kamera sisteminin takılacağını ifade eden Başkan Gökçe, “Bizim tek bir hedefimiz var. O da pırıl pırıl bir Derince oluşturmak. İnşallah el birliğiyle, gönül birliğiyle bu güzel mahallelerimizi hep beraber koruyacağız. Biliyorsunuz sadece temizlemek yetmiyor, kirletmemek de lazım” dedi.

Temizlik çalışmalarına özel önem verdiklerini belirten Başkan Gökçe, “Bunun için çöp arabalarımızı değiştiriyoruz. Çöp tenekelerimizi başta büyük mahallelerimizde değiştirip sitelerin önüne daha modern çöp tenekeleri koyacağız. Yine Çöp Taksi projemizi hayata geçireceğiz. Alacağımız Çöp Taksilerimiz günlük mahalleler içerisinde dolaşarak, anlık oluşan çöpleri alacak” dedi.

Başkan Gökçe, kenti daha temiz tutmak ve çöplere acil müdahalenin sağlanabilmesi için Çöp Taksi uygulamasının önemine değindi. Derince’nin huzuru ve mutluluğu için çalışmalara devam edeceklerini belirten Başkan Gökçe’nin konuşmasının ardından esnaf buluşması soru cevap şeklinde devam etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.