63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Dervişoğlu: Cumhuriyetimizin temel niteliklerini tartışmaya açmak istiyorlar

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP Genel Başkanı Özür Özel’le bir araya geldi.

Dervişoğlu: Cumhuriyetimizin temel niteliklerini tartışmaya açmak istiyorlar
Paylaş:

İYİ Parti Genel Merkezi’ndeki görüşmede İYİ Parti Siyasi İşler Başkanın Enver Yılmaz, İYİ Parti Genel Sekreteri Osman Ertürk Özel ve İYİ Parti Sosyal Politikalar Başkanı İpek Özkal Sayan da yer aldı. Dervişoğlu ve Özel görüşme bitiminde ortak basın açıklaması yaptı.

İYİ Parti 4. Olağan Kurultay’ında yeniden genel başkanlık görevine seçilmesinden dolayı CHP Genel Başkanı Özel’in tebrik ziyaretinde bulunduğunu söyleyen Dervişoğlu, “Kendisini ve heyetini ağırlamaktan ziyadesiyle mutlu ve memnun olduğumu ifade ediyorum. Görüşmemiz esnasında Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu problemlerle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Ele alınması icap eden bütün problemleri değerlendirdik. Bunların içerisinde CHP’ye yönelik yargılamalar da dahil olmak üzere kapsamlı görüş alışverişinde bulunduk. Emeklilerin meselelerini ve gençlerin sorunlarını ele aldık. Demokrasimizin karşı karşıya bulunduğu problemlerle ilgili olarak da fikirlerimizi paylaştık” dedi.

Terörsüz Türkiye adıyla yürütülen sürece dair de görüşlerini paylaştıklarını ekleyen Dervişoğlu, “Daha önce de defalarca belirttiğim gibi; çözüm süreci adı verilen ihanet projesinin amacı Cumhuriyetimizin temel niteliklerini tartışmaya açmaktır. Bunu yeniden ifade ettim. Bunu başarmak için ise önce kelimeleri ve imajları değiştirmeye çalıştıklarını dile getirdim. ‘Bölücübaşı’ yerine ‘kurucu önder’ ifadesinin, ‘PKK’ yerine ‘SDG’nin, ‘federasyon’ yerine ise ‘Türk-Kürt-Arap kardeşliği’ söyleminin kullanılmasının gerekçelerine işaret ettim.” ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti mensuplarını, kimlik kategorilerine ayırarak teşhis etmenin; ulusu, kimlikler arası bir iş birliği çerçevesinde tanımlamanın; Cumhuriyet felsefesini anlamamak, hatta ona ihanet etmek anlamında geldiğine vurgu yapan Dervişoğlu, “Ulusu alt kimlik kategorilerine bölmek, farklı hukuki uygulamalara, yani federal bir sisteme meşruluk sağlamaktan başka bir işe yaramaz. Cumhuriyet, ulusu oluşturan bireylerin ayrımsız ve eşit olarak devletle sözleşme yapması demektir. Bu yüzden, kimliği ne olursa olsun bir vatandaşın refahının, özgürlüğünün, haklarının ve sorumluluklarının teminatı, Türk milletinin bir parçası olmaktan geçer. Yüz yıllık bir Cumhuriyet’in onurlu bir vatandaşı olarak bunu hatırlatmaktan dahi hicap duyuyorum” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Bakan Fidan, Salih'i kabul etti

Akışın sonuna geldiniz.