63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

DEVA Partili Ekmen: Ödediğiniz faizin yüzde 5’ini çiftçiye verseniz, çiftçi ihya olur

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Mersinli çiftçilerin yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme getirdi.

DEVA Partili Ekmen: Ödediğiniz faizin yüzde 5’ini çiftçiye verseniz, çiftçi ihya olur
Paylaş:

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, Mersinli çiftçilerin yaşadığı sorunlarını TBMM’de gündeme getirerek, girdi maliyetlerinin düşürülmesi konusunda Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’e seslendi.

Ekmen, “Çiftçinin desteklenmesi için kur koruma mevduat programıyla 2 trilyona yakın verdiğiniz faizin, bakınız yüzde 5'ini çiftçiye ayırsanız çiftçi ihya olur. Yüzde 10'unu çiftçiye ayırsanız; Türkiye tarım ve hayvansal üretimde dünyanın lideri haline gelir.” dedi.

Mersin'in tarım sanayi ve planlamasındaki yerinin istenilen seviyede olmadığını belirten Ekmen, “Geçen yıl narenciye bahçede kaldı. 1 liraya alıcı bulamadı. Çünkü toplamak için 2 lira taşımak için 3 lira masrafa ihtiyaç vardı. Devlet kurulandan rica ettik satın alma yapılması için ama maalesef satın almalar da sembolik seviyede kaldı.” diye konuştu.  

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.