63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

DEVA Partili Şahin: İsrafın her türlüsüyle mücadele bir bütündür

DEVA Partisi Ankara Milletvekili Av. İdris Şahin, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü vesilesiyle açıklamalarda bulundu.

DEVA Partili Şahin: İsrafın her türlüsüyle mücadele bir bütündür
Paylaş:

DEVA Partisi Ankara Milletvekili Av. İdris Şahin, israfın yalnızca bireysel alışkanlıklarla sınırlı tutulmasının kamu yönetimindeki sorumluluğu gölgelediğini kaydetti. Şahin, “Birleşmiş Milletler’in bu yılki ‘Gıda İsrafı’ temasını çok kıymetli buluyoruz; ancak israfın her türlüsüyle mücadele bir bütündür. Lokmayı hesap ederken milyarları savuramazsınız. İsraf mutfakta başlar ama bütçede devleşir. Millete sofrasındaki ekmeği korumayı öğütleyenlerin, kamu kaynaklarındaki plansızlığı görmezden gelmesi kabul edilemez. İktidar şayet israfla mücadelede samimiyse, bu bilinci sadece vatandaşın mutfağında değil, devletin bütçe disiplininde de göstermelidir." ifadelerini kullandı. 

DEVA Partili Şahin, tasarruf genelgelerinin uygulama safhasındaki etkisizliğini eleştirerek, şunları kaydetti:

“2024/7 sayılı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ile temsil ve ağırlama gibi kalemlerde kısıtlama vadedilirken, 2026 yılı bütçe rakamları bu iradenin uygulamada tartışmalı hale geldiğini göstermektedir. Cumhurbaşkanlığına ayrılan 21 milyar 286 milyon liralık toplam ödeneğin, mal ve hizmet alım giderleriyle birlikte günlük yaklaşık 58,32 milyon liralık bir harcama temposuna denk gelmesi, millete kemer sıkmayı tavsiye edenlerin kamu harcamalarında aynı hassasiyeti göstermediğini ortaya koymaktadır."

Kamu İhale Kurumu’nun verileri üzerinden doğrudan temin hacmine dikkat çeken Şahin, "Doğrudan temin yoluyla yapılan kamu alımlarının 2024’te 250 milyar lira seviyesinden 2025’te 305 milyar liraya yükselmesi, daha fazla şeffaflık ve denetim ihtiyacı doğuran alımların arttığını göstermektedir. İsraf sadece çöpe atılan gıda değildir; israf, kamu kaynağının daha fazla denetim ve şeffaflık ihtiyacı doğuran yöntemlerle kullanılmasıdır. 30 Mart’ta asıl ihtiyacımız olan; sadece afişlerdeki çevre duyarlılığı değil, kamu yönetiminde ‘Sıfır İsraf’ ve gerçek bir hesap verebilirlik ahlakıdır.” dedi. 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et MSB'den Kütüphaneler Haftası mesajı

Akışın sonuna geldiniz.