63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in Gazze’ye kara harekatı endişe verici

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze şehrine yönelik başlattığı kara harekatına ilişkin açıklama yayımladı.

Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in Gazze’ye kara harekatı endişe verici
Paylaş:

Açıklamada, söz konusu harekâtın, İsrail hükümetinin Gazze'deki sivillere yönelik politikalarında yeni bir aşamaya işaret ettiği belirtildi.

Bakanlık, bir milyondan fazla Filistinlinin sığındığı Gazze şehrine yönelik kara harekatının, devam eden sivil kayıpları artırabileceği, yerinden edilmeleri çoğaltabileceği ve Filistin halkının yaşadığı insani krizi derinleştirebileceği uyarısında bulundu.

Açıklamada ayrıca, uluslararası toplumun rehine-tutuklu takası ile insani yardımların kesintisiz ulaştırılmasını hedefleyen bir ateşkes anlaşması için çaba sarf ettiği bir dönemde bu harekâtın başlatılmasının, İsrail’in ateşkese yönelik bir irade göstermediğini ortaya koyduğu ifade edildi.

Türkiye, Gazze’de ateşkesin sağlanması için başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesinin önemine vurgu yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, uluslararası hukuka saygılı ülkelerle iş birliğini sürdüreceğini de duyurdu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.