63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Dışişleri Bakanlığı’ndan Mescid-i Aksa baskınına tepki

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bir bakan ve beraberindeki yerleşimci grubun Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskını kınayarak, olayın bölgedeki gerilimi artırdığı uyarısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Mescid-i Aksa baskınına tepki
Paylaş:

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bir bakanın beraberindeki yerleşimci grupla irlikte Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, söz konusu eylemin Mescid-i Aksa’nın tarihi ve hukuki statüsünü ihlal ettiği belirtilerek, bu tür provokatif girişimlerin bölgedeki gerilim ve istikrarsızlığı daha da derinleştirdiği ifade edildi.

Bakanlık, Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar için kutsal bir mekan olduğuna dikkat çekerek, uluslararası toplumu Filistin halkının meşru haklarının korunması ve Doğu Kudüs’teki kutsal mekanlara yönelik ihlallerin önlenmesi konusunda sorumluluk almaya çağırdı.

Açıklamada ayrıca, bölgedeki hassasiyetin korunması ve benzer olayların tekrarının önlenmesi gerektiği vurgulandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et ABD ÜFE verileri enflasyon riskini artırdı

Akışın sonuna geldiniz.