63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

DİSKİ ekipleri, Çüngüş'te alternatif su kaynağı çalışmalarını tamamladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Çüngüş’te yaşanan su sıkıntısını yeni bir kaynağı şebekeye entegre ederek çözüme kavuşturdu.

DİSKİ ekipleri, Çüngüş'te alternatif su kaynağı çalışmalarını tamamladı
Advert
Paylaş:

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kuraklık nedeniyle su sıkıntısı yaşayan Çüngüş ilçesinde yürüttüğü alternatif su kaynağı çalışmalarını tamamladı. 

DİSKİ ekipleri tarafından ilçeye içme suyu sağlayan Malkaya kaynağına yakın bir bölgede tespit edilen yeni su rezervi, altyapı çalışmaları sonucunda ilçe şebekesine entegre edildi. Kaynaktan alınan numunelerin İçmesuyu Arıtma Tesisi laboratuvarındaki analizleri olumlu sonuçlandı. Bunun üzerine kaynak suyu, içme suyu olarak kullanıma açıldı.

Çalışmalar sonucunda Çüngüş ilçe merkezine sağlanan su miktarı 5 lt/sn’den 8,5 lt/sn’ye yükseltildi. 

Çalışmalara ilişkin bilgi veren DİSKİ Çüngüş Şube Müdür Vekili Ferhat Kahraman, Çüngüş ilçesinde yaşanan su sıkıntısını çözmek için ekiplerinin yoğun bir mesai harcadığını belirterek, şunları kaydetti:

“Kuraklık ve debi düşüşü nedeniyle ortaya çıkan ihtiyaca karşı, yeni bir kaynak tespit ederek kısa sürede şebekeye entegre ettik. Yapılan çalışmalar sonucunda ilçe merkezine sağlanan su miktarını 5 lt/sn’den 8,5 lt/sn’ye çıkardık. Yurttaşlarımızın temiz, sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna erişimini sağlamak bizim en öncelikli görevimizdir. Bu doğrultuda DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak hem mevcut kaynakların verimliliğini artırmaya hem de alternatif çözümler üretmeye devam edeceğiz." 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.