63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Diyarbakır'da ″Bir Fırat Hikayesi″ adlı kitabın tanıtım etkinliği gerçekleştirildi

Diyarbakır, 6 Nisan (Hibya)- Dicle Toplumsal Araştırmalar ve Kültür Vakfı (DİTAV) tarafından düzenlenen Amida Akademi Söyleşileri kapsamında, yazar Birten Demirtaş Özbek’in "Bir Fırat Hikayesi" adlı kitabının tanıtım etkinliği gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da ″Bir Fırat Hikayesi″ adlı kitabın tanıtım etkinliği gerçekleştirildi
Paylaş:

Söyleşide, Özbek yazar olarak kendi deneyimlerine ve kitabının duygusal derinliğine dair  açıklama yaptı.

Yazım sürecinde hissettiği duyguları paylaşan Özbek, "Bir acıyı bastırmanın en etkili yollarından biri sanattır. Çünkü bana sözcüklere, kaleme dökmek unutmamayı sağlar. Evlat acısı yaşamak çok farklı boyutta bir acıdır. Ben bu acımı az da olsa dindirmeyi ve belki bu acıyı tadan başka insanlarla buluşarak paylaşmayı istediğim için kelimelerimi kalemime dökmek istedim. Her hikâye bir kalbe dokunur ve ‘yalnız değilim’ hissi oluşturur" ifadelerine yer verdi.

Söyleşinin ardından yazar, katılımcılar için imza dağıttı. Amida Akademi Söyleşileri, Nisan ayı boyunca DİTAV merkezinde farklı konuklarla devam edecek ve kültür ile edebiyat meraklılarına açık olacak.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.