63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Dujarric: BM Tüzüğü ülkenin aidatları konusunda nettir

New York, 9 Ocak (Hibya)- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) aidatlarını belirli bir süre ödememesi durumunda BM Genel Kurulu'ndaki oy hakkını kaybedebileceğini açıkladı.

Dujarric: BM Tüzüğü ülkenin aidatları konusunda nettir
Paylaş:

CCTV’nin haberine göre; BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri'nin belirli bir süre boyunca aidatlarını ödememesi halinde BM Genel Kurulu'ndaki oy hakkını kaybedebileceğini belirtti. 

Dujarric, bu durumun Genel Sekreter’in kişisel kararı değil, BM Tüzüğü'nün kuralı olduğunu vurguladı.

Dujarric, "BM Tüzüğü, bir ülkenin aidatlarını belirli bir süre ödememesi durumunda ne olacağı konusunda nettir. Bu 19. Madde'dir. Dolayısıyla bu Genel Sekreter'in kararı değildir; Tüzük'te yer alır ve ülkenin Genel Kurul'daki oy hakkını kaybedebileceği anlamına gelir" ifadelerini kullandı. 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.