63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Eğil’de badem işleme tesisi kuruluyor

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde Badem Tasnif, İşleme, Paketleme ve Pazarlama Tesisi kuruluyor.

Eğil’de badem işleme tesisi kuruluyor
Paylaş:

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen SOGEP kapsamında, Eğil ilçesinde Badem Tasnif, İşleme, Paketleme ve Pazarlama Tesisi kuruluyor.

“Eğil Badem Tasnif, İşleme, Paketleme, Pazarlama Tesisi Projesi” için düzenlenen iş birliği protokolü imza töreni; Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Eğil Kaymakamı Volkan Hülür, Eğil Belediye Başkanı Fırat Seydaoğlu ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yunus Çolak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Proje ile badem yetiştiriciliğinde son yıllarda önemli bir potansiyele sahip olan Eğil ilçesinde, ilçe belediyesinin öncülüğünde modern bir işleme tesisi hayata geçirilecek.

Diyarbakır Valisi Zorluoğlu, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede “Diyarbakır, sadece tarihi ve kültürel mirasıyla değil, aynı zamanda verimli topraklarıyla da Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden biridir. Bu projeyle hem yerel üreticimiz kazanacak hem de Diyarbakır tarımda markalaşma yolunda yeni bir adım atmış olacak.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.