63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Eğitim-İş Bursa Şubesi’nden öğretmenlere yönelik şiddete tepki

Bursa, 5 Mayıs (Hibya)- Eğitim-İş Bursa Şubesi, öğretmenlere yönelik artan şiddet olaylarına ilişkin açıklama yaptı.

Eğitim-İş Bursa Şubesi’nden öğretmenlere yönelik şiddete tepki
Paylaş:

Açıklamada, son dönemde yaşanan saldırıların münferit olmadığı, daha geniş kapsamlı bir soruna işaret ettiği ifade edildi. Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki okul saldırılarının ardından, Orhangazi’de bir öğretmenin evine yönelik saldırının da eğitimde güvenlik sorunlarını gündeme getirdiği belirtildi.

Sendika açıklamasında, öğretmenlere yönelik şiddetin nedenleri arasında eğitim yönetimi, disiplin süreçleri ve uygulanan politikaların etkili olduğu görüşüne yer verildi.

Eğitim-İş Bursa Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, okul güvenliğinin artırılması, disiplin süreçlerinin etkin şekilde işletilmesi ve öğretmenlerin korunmasına yönelik önlemlerin hayata geçirilmesini talep etti.

Açıklamada ayrıca, saldırıya uğrayan öğretmenler Mustafa Kılıç ve Kadir Kılıç’a destek verileceği belirtilerek, güvenli çalışma ortamı sağlanana kadar sürecin takip edileceği ifade edildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.