63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Eker: Bursa elindeki hazineyi kullanamıyor

Bursa, 5 Kasım (Hibya)-Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Eker, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Mekansal Planlama Toplantısı’nda yaptığı açıklamalarda, kentin turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilemediğini belirtti.

Eker: Bursa elindeki hazineyi kullanamıyor
Paylaş:

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Mekansal Planlama Toplantısı’nda konuşan TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Eker, kentin turizm potansiyeline ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Eker, “Bursa, 8 bin 500 yıllık tarihi, doğası ve termal kaynaklarıyla elinde büyük bir hazine bulunduruyor ancak bu potansiyelin farkında değil” dedi.
Kentin turizmde hak ettiği noktaya gelebilmesi için fuar alanı, kongre merkezi, termal tesisler ve ulaşım altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Eker, hızlı tren projesinin tamamlanmasının ve Yenişehir Havalimanı’nın aktif hale getirilmesinin önemine değindi.

Eker ayrıca, Bursa’nın spor, sağlık, golf, film ve eğlence turizmi açısından da önemli fırsatlara sahip olduğunu ifade ederek, “Uluabat Gölü üzerinde balon turları, spor vadisi, film platoları ve tematik parklar Bursa’nın marka değerini artırabilir” dedi.

Şehrin turizm planlamasında ulaşım ve bütünleşik hatların önemine dikkat çeken Eker, “Bursa, elindeki altın madenini kullanmak zorunda. Artık uyanma zamanı geldi” ifadesine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.