63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Erdoğan: Bu saldırının gerçekleştirilmesi, tam anlamıyla haydutluktur, korsanlıktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyareti dönüşünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan: Bu saldırının gerçekleştirilmesi, tam anlamıyla haydutluktur, korsanlıktır
Paylaş:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

“Kıbrıs Türk halkı, eşit ortağı olduğu Ada'da, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüsünün tescilini er ya da geç temin edecektir.

(Kıbrıs) Ada'nın huzurunu bozan, hassasiyetlerini kaşıyan, kargaşa çıkartmayı arzulayan yaklaşımlara da müsaade etmeyiz.

Türkiye, savunma sanayindeki özgün tasarımları ve yerli üretimleriyle artık dünyanın parlayan bir yıldızı haline geldi.

Özellikle insansız hava araçlarımız, savunma sistemlerimiz, haberleşmedeki atılımlarımız, adeta harp tarihini yeniden şekillendirecek boyuta ulaştı.

Gazze'ye insani yardım götüren gemiye saldırı) Bu saldırının gerçekleştirilmesi, tam anlamıyla haydutluktur, korsanlıktır.

Bilinmelidir ki dünya İsrail'den büyüktür. Büyüklüğünün hakkını vermeli ve dünyayı ateşe vermeye çalışan bu alev topunu söndürmelidir.”

İsrail Türkiye ile ilgili ne gibi adımlar atar veya atmayı planlıyor, bunları yakından takip ediyoruz.

Bölgeyi ateşe atmaktan çekinmeyen İsrail, Türkiye'nin bölgedeki gücünden, elde ettiği kazanımlardan da çok rahatsız.

Herkes birlik ve toprak bütünlüğü temelinde yeni Suriye'yi inşa için gayret göstermelidir. İsrail provokasyonunun vadettiği sadece kan, gözyaşı ve ölümdür.

“Kentsel dönüşüm meselesi, Türkiye için bir hayat-memat meselesidir. Bu konuyu ideolojik saplantılara kurban veremeyiz.

Türkiye'nin dört bir yanında depreme hazırlık konusunda kapsamlı, kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz. Yerinde dönüşümü teşvik edeceğiz.

TEKNOFEST bir şov veyahut da bir alelade organizasyon değil. TEKNOFEST bir bilincin, bir davanın, bir şuur ikliminin ete kemiğe bürünmüş halidir.

TEKNOFEST gençliğinin yöneteceği Türkiye, bugünkünden çok daha ileride olacaktır. TEKNOFEST'lere katılan çocukların gözlerinde, ben o kararlılığı görüyorum.

(İsrail) Katliam yaparlar dünya sessiz kalır, göz göre göre soykırım suçu işlerler dünya sessiz kalır. Bu sessizlik sarmalı artık son bulmalıdır."

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.