63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Erzurum’da kar raftingi ve doğaya yem bırakma etkinliği

Erzurum Valiliği ve Erzurum Macera Off-Road Doğa Sporları Kulübü iş birliğinde düzenlenen etkinlikte katılımcılar, karlı dağlarda hayvanlar için yem bıraktı ve donmuş gölette kar raftingi yaptı.

Erzurum’da kar raftingi ve doğaya yem bırakma etkinliği
Paylaş:

Erzurum’da maceraseverler, doğada zorlu koşullarda yaşam mücadelesi veren hayvanlar için yem bırakıp, donmuş gölet üzerinde kar raftingi gerçekleştirdi. Etkinlik, Erzurum Valiliği ile Erzurum Macera Off-Road Doğa Sporları Kulübü iş birliğinde düzenlendi. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi de etkinliğe katıldı.

Havuzbaşı Kent Meydanı’nda toplanan katılımcılar, 4x4 araçlarla Aziziye ilçesi Söğütlü Mahallesi kırsalına hareket etti. Zaman zaman kara saplanan araçlarla karlı dağları aşan grup, yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için yanlarında getirdikleri yemleri doğaya bıraktı.

Yem bırakma etkinliğinin ardından donmuş Söğütlü Göleti’ne geçen katılımcılar, burada kar raftingi yaptı. Etkinlik sırasında kara saplanan bazı araçlar, diğer off-road araçlarının yardımıyla kurtarıldı ve katılımcılara çeşitli ikramlar sunuldu.

Vali Çiftçi, etkinliğin amacının hayvanlara destek sağlamak ve Erzurum’da kış sporlarının çeşitliliğini göstermek olduğunu belirtti. Erzurum Macera Off-Road Doğa Sporları Kulübü Başkanı Lokman Toptaş ise etkinlikle yerli ve yabancı turistleri Erzurum’a davet ettiklerini söyledi. Etkinlik, katılımcıların donmuş gölet üzerinde Türk bayrağı açmasıyla sona erdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.